Fakt może nowemu niema co tego proponować.Denis pisze:Nie 2 a min 4 osoby są na forum i żadna nie uznała tego za prostą sprawę. Drugie to przekładna od wacka. Czy uważasz że jego deska nadaje się do przekładki ? Arnolda auto wyglądało o niebo lepiej, a po oględzinach jego na spokojnie połowa najdroższych i najważniejszych plastików była do wywalenia.
Nie chodzi mi o sprzeczanie i droczenie, ale nie widzę sensu proponowania nowemu, nie do końca będącemu w temacie przekładki - kupna UKeya i przekładania go ...
"Świeżyzna na bazarze"
-
- Model: SW20
- Generacja: REV1
- Silnik: 156
Re: "Świeżyzna na bazarze"
Dzięki chłopaki, taki nowy w tych tematach to ja nie jestem, ale żadnych przekładek nie chcę
Wolę serię bez kombinowania i udziwnień. Gdybym miał coś ściągać z rhd to przełożyłbym graty do budy lhd zamiast ciąć, zamieniać ścianę, spawać, czy co tam jeszcze trzeba.

- xanter
- Model: Inny
- Silnik: 3SGTE
Kupić i zarejestrować uk to i tak auto weendowe 

- Kubek_KSJZ
- Model: Inny
- Generacja: REV5
- Silnik: benzynowy
Widze, ze tworzy sie nowy urban legend co do przekladkidumek2010 pisze:Akurat u siebie w poście wszystkie trzy rzeczy zawarłem w osobnych zdaniach, wydawało mi sie klarowne.Denis pisze:Widać, że auto zachowanie w fajnym oryginale więc warte tych pieniędzy jeśli faktycznie spód i progi są ładnie zachowane.
Dumek - jak znajdziesz przekładkę z robocizną za 2,5k to wielki szacun ( i to jeszcze profesjonalną jak określiłeś....) same części to ok 2k, a gdzie tu profesjonalna robocizna. Pamiętaj, to nie Passat czy Vauxhall Vectra...
1.Auto
2.Przekładka
3. 2,5tys za przekładkę w sensie robociznę
Akurat w Vectrze Vauxhall bądz B5 passacie z tego co wiem trzeba wspawać sciane grodziową przy przekładce. Co do mr2 w sieci i na forum są 2 osoby które to robiły i nikt sciany grodziowej nie wycinał. Dowiercili nowe otwory oraz mocowania do magla.

Najpierw piszesz profesjonalnie a potem cytujesz sposob po najnizszej linini oporu.
Porzadnie to nalezaloby nie tylko grodziowke przespawac ale i podloge z przodu a nawet podszybie, elektryka to albo wydluzanie wiazki ale przeszczep, obie metody czasochlone, powodzenia ze ktos to zrobi za 2,5k, druga sprawa ze auto z uk za darmo nie przyjedzie, fajne egzemplarze oni tez sobie jakos cenia, jak to nie jest igla rev3+ coupe turbo to gra nie warta swieczki.
chyba nie taka świeżynka ale ktoś coś wie o tym zielonym?
http://otomoto.pl/oferta/toyota-mr2-1-8 ... ybpll.html
http://otomoto.pl/oferta/toyota-mr2-1-8 ... ybpll.html
-
- Model: AW11
- Generacja: REV3
- Silnik: 3S-GTE
Tez mam za sobą przekładkę .... Auto jeździ do dziś ale na pewno nie było łatwo i tanio , bez spawania się nie obejdzie , np mocowania maglownicy są nie symetryczne .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

- Actimel
- Model: AW11
- Generacja: REV1
- Silnik: 3S-GTE
Jak Kubek pisze osobiście znam tylko jedna taka przekładkę tak zrobiona . niestety auto nie jeździ juz w Polsce . I tak jak Kuba pisał sw22 1996 Turbo Coupe na extra gwincie i masą gadżetów , na pewno nie jest to koszt 2,5tys wiem ze właściciel władował ok 10k zl w sama przekładkę (swoja robocizna) wszystko działało łącznie z klima tronikiem itd . Jedyne czego nie przełożył to otwieranie klapy silnika ( niestety)
Sprzedane za jakieś grosze czyt ok 7 tys euro do niemiec
https://youtu.be/rvWctmamtDc?t=93
Sprzedane za jakieś grosze czyt ok 7 tys euro do niemiec
https://youtu.be/rvWctmamtDc?t=93
Hej rozpatruje zakup tego egzemplarza (zdjecia ponizej)
Ogolnie udalo mi sie zebrac kilka informacji na temat tego samochodu, ale moze ejszcze ktos wie cos o tym egzemplarzu. Jako dodatkowe informacje dodam, iz jest z Opola Lubelskiego od konca 2014 roku w Polsce (wczesniej Niemcy). Bylem juz zdecydowany jechac z Gdanska po ten samochod ale dzisiaj neistety wlasciciel przekazal srednio dobra wiadomosc dot. sprzegla a wlasciwie jego braku powoli:) i niesttey nie gwarantuje mi powrotu na kolach do Gdanska.. Zastanawiam sie czy i tak jest sens jechac zoabczyc na meijscu i wtedy podjac decyzje czy wracac i ryzykowac czy ewentualnie ciaganc lawete..

Ogolnie udalo mi sie zebrac kilka informacji na temat tego samochodu, ale moze ejszcze ktos wie cos o tym egzemplarzu. Jako dodatkowe informacje dodam, iz jest z Opola Lubelskiego od konca 2014 roku w Polsce (wczesniej Niemcy). Bylem juz zdecydowany jechac z Gdanska po ten samochod ale dzisiaj neistety wlasciciel przekazal srednio dobra wiadomosc dot. sprzegla a wlasciwie jego braku powoli:) i niesttey nie gwarantuje mi powrotu na kolach do Gdanska.. Zastanawiam sie czy i tak jest sens jechac zoabczyc na meijscu i wtedy podjac decyzje czy wracac i ryzykowac czy ewentualnie ciaganc lawete..

- mac_nyn
- Model: SW20
- Generacja: REV2
- Silnik: 3sgte
Jest ryzyko jest zabawa 

ja bym zmienił na: "jest tanio, jest zabawa"mac_nyn pisze:Jest ryzyko jest zabawa
to są wiekowe samochody, a "handlarze" prędzej chemią silnik zaleją by nie pukał, kopcił itp., rdze polakierują by nie było widać, niż coś zrobią.
Kupującemu po wymianie oleju silnik się rozsypie, a w progach okaże się ze zamiast blachy ma gumę.
Tak, ja tak miałem w mojej rev.1 za astronomiczne 11tyś zł.
I szukając następnej MRki odpuściłem latanie "po okazjach" bo paliwo , bilety i zdrowie własne* też kosztują....
*Mam na myśli przejechać pół Polski, by dowiedzieć się ze nie malowane, bezwypadkowe, zadbane auto kopciło siwym dymem, miało maskę od spodu czerwoną, od góry czarną, amortyzatory istnieją w teorii itd, itd.